images

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt je een antwoord op veelgestelde vragen. Wij hopen dat uw antwoord hier ook tussen staat. En anders kunt u uw vraag altijd mailen naar info@vriendschapsringen.nl . Wij proberen uw vragen binnen 1 werkdag te beantwoorden.

!

VRAAG

Zijn zilveren ringen geschikt als trouwringen ?

Zilver is een vrij zacht edelmetaal en dus bij constant dragen gevoeliger voor beschadigingen als bijvoorbeeld Titanium, Staal en Goud. Omdat een trouwring meestal altijd gedragen wordt en voor vele jaren, is zilver dus minder geschikt. Mocht je een model van de zilveren ringen heel erg mooi vinden voor jullie trouwringen kunnen wij die wel voor je laten maken in witgoud 14K of 8K legering. Je wensen kun je altijd per mail doorgeven dan maken wij vrijblijvend een offerte.

VRAAG

Kunnen er ook speciale tekens in een ring gegraveerd worden?

Ja wij kunnen bijvoorbeeld een hartje of een oneindigheidsteken in de ring graveren. Een hartje moet je aangeven als <3 een oneindigheidsteken als 00 .

VRAAG

Ik zie hele mooie trouwringen op jullie site maar ik wil ze in een andere kleur goud kan dat ?

Als je wat wilt veranderen aan een ring kan dat vrijwel altijd, de kleur van het goud, de breedte van de ring, het aantal briljanten, de zetting ! Er is heel veel mogelijk, stuur ons een mail en wij maken vrijblijvend een offerte.

VRAAG

Mijn maat staat er niet bij kunnen jullie hem toch leveren?

Kleinere en grotere maten kunnen meestal wel geleverd worden maar worden apart gemaakt en dat duurt dus iets langer (2-3 weken) Soms is er een toeslag(meerprijs)  voor een speciale maat, dat kun je van te voren altijd even opvragen.

VRAAG

Ik weet mijn ringmaat niet hoe kom ik daar achter ?

Bij elk artikel is er een mogelijkheid om vooraf pasringen te bestellen (+ 1,50) deze worden dan eerst toegestuurd daarna kun je de juiste maat door mailen. Je kunt pasringen ook los bestellen (6,50), je krijgt dan een vouchercode waarmee je 5 EURO korting krijgt op je uiteindelijke bestelling.

VRAAG

De mattering van mijn zilveren ring verdwijnt, dat vind ik erg jammer! Hebben jullie hier een oplossing voor?
Helaas is het zo dat zilver een vrij zacht edelmetaal is en dus gevoeliger voor beschadigingen maar ook voor het weer glad worden van matteringen. gelukkig is dit ook weer vrij gemakkelijk op te lossen. Plak het glanzende gedeelte van je ring af en schuur het matte gedeelte even bij met een scotch brite, dan wordt hij weer zoals je hem gekocht hebt. 

VRAAG

Ik heb ringen besteld maar de maat is niet goed, hebben jullie een omruil regeling ?

Als de ringen niet gegraveerd, gedragen of beschadigd zijn kunnen ze eenmalig kosteloos omgeruild worden voor de goede maat. Als de ringen gegraveerd zijn, zijn hier kosten aan verbonden ! 15 Euro voor een zilveren ring zonder zirconia en 25 euro voor een zilveren ring met zirconia. Voor Staal , titanium en goud is dit zelfs nog meer. Om dit te voorkomen kun je beter altijd een setje pasringen van te voren laten toesturen. Dit kun je bij elk artikel aanklikken (1,50 extra) De pasringen worden dan eerst naar je opgestuurd waarna je de goede maat kunt door mailen.

VRAAG

Waarom worden mijn zilveren ringen zwart ?

Hoe komt het toch dat je nieuwe zilveren sieraden na verloop van tijd zwart worden? Is het wel echt zilver? Wees gerust, deze verkleuring heet oxideren en het is een natuurlijk proces dat bij zilver voorkomt. En het is een fabeltje dat deze oxidatie alleen optreedt bij sieraden gemaakt van minder zuiver zilver. Ook sieraden gemaakt van het eerst gehalte zilver (925) oxideren. Zelfs gouden sieraden kunnen oxideren.

Zilveren sieraden houden niet van luchtjes

Maar hou komt dat zwarte laagje op je zilveren sieraden terecht? Waterstofsulfide (beter bekend als de geur van rotte eieren) is een gas dat overal in de lucht voorkomt. Zodra zilver hiermee in aanraking komt ontstaat er een chemische reactie waardoor zilver zwart wordt. Dit zwarte laagje noemen we zilversulfide en kun je vergelijken met een laagje roest op bijvoorbeeld ijzer. Zwavel dat in aanraking komt met zilver is dus de belangrijkste oorzaak voor de oxidatie van zilveren sieraden. Materialen waar veel zwavel in voorkomt zijn wol, elastiek, rubber, latex, sommige parfums, uien en eieren. Maar ook de natuurlijke oliƫn op je huid zorgen ervoor dat je zilveren sieraden veranderen in doffe exemplaren.

Ook via de huid komen stoffen vrij die reageren met zilver. Hierbij is het sterk afhankelijk wat je hebt gegeten of je alcohol hebt gedronken en of je medicijnen slikt. Al deze middelen hebben invloed op de zuurgraad van de huid en kunnen daardoor reageren met zilver. Ook bij het transpireren komen er stoffen vrij zoals ammonia die de zuurgraad van de huid verhogen en kunnen reageren met zilveren sieraden. Zilver reageert op iedere huid anders en als je huid een hogere zuurgraad heeft zullen je zilveren sieraden ook eerder oxideren. De mate en de snelheid waarin je sieraden zwart worden is ook gerelateerd aan het klimaat in het algemeen. Een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat sieraden eerder dof worden.

Accentueer eerst je schoonheid daarna je stralende zilveren sieraden

Om het oxideren van je zilveren sieraden zoveel mogelijk tegen te gaan zijn er ook een aantal producten die beter niet in aanraking kunnen komen met zilver. Zo zijn schoonmaakmiddelen zoals chloor echte boosdoeners. Maar ook tijdens het zwemmen in zowel een zwemband als in zee is het beter om je sieraden af te doen. En dan zijn er nog alle schoonheidsproducten zoals make-up, haarspray en parfum. Probeer deze producten zoveel mogelijk te vermijden op je zilveren sieraden want ze hebben invloed op het oxidatieproces en maken zilver zwart. De zilveren regel is als volgt. Doe je zilveren sieraden pas aan als je bent opgemaakt , de haartjes zijn gekamd en de parfum is besprenkeld. Op deze manier komen je sieraden het minst in aanraking met deze producten en blijven je sieraden een stuk langer stralen.

bronvermelding: http://www.zilveren-sieraden.com/zilveren-sieraden/waarom-worden-je-prachtige-zilveren-sieraden-zwart/

VRAAG

Hoe krijg ik dof /zwart geworden zilver weer mooi ?

1)Leg de ring in zilverdip. Dat is zo'n potje met vloeistof waarin zilver gereinigd kan worden. Waarschijnlijk is het probleem dan al opgelost. 

2) Geen zilverdip, dan op alluminiumfolie leggen in een stalen pan met heet water en zout (ev. met ammoniak) Het gaat dan bruisen en zal ook de zwarte aanslag weghalen.

3) Voorzichtig tussen de vingers of met een tandenborstel poetsen met tandpasta.

4)zilverpoets of zilverpoetsdoekje

Al deze methode zullen niets of nauwelijks iets van oppervlak weghalen en de ringen weer mooi maken.